Stor ökning av solceller i Skåne 2016

Stor ökning av solceller i Skåne 2016

Publicerad:

Dela nyhet:

Under 2016 ökade den totala installerade effekten med 75 procent i Skåne, enligt vår kartläggning av installerade solceller i alla Skånes kommuner.

Fler nyheter

Solar Region Skåne drivs som en ideell förening med medlemmar från solenergiintresserade kommuner, företag, högskolor och privatpersoner i Öresundsregionen. Föreningen anordnar seminarier, studieresor, utbildningar, medlemsträffar och andra aktiviteter för att sprida kunskap om och öka användningen av solenergi i Skåne.

Skåne Solar Award är ett pris som instiftats för att öka intresset hos arkitekter och byggföretag för att installera solenergianläggningar i nya och befintliga byggnader. Priset delas årligen ut i kategorierna Årets solcellsanläggning och Årets solfångaranläggning.

                                             EON_Logo_R_85             MalmöStad_mlogo_staende_cmyk [Konvert]

Nyheter

Stor ökning av solceller i Skåne 2016

Under 2016 ökade den totala installerade effekten med 75 procent i Skåne, enligt vår kartläggning av installerade solceller i alla Skånes kommuner.

Nominera till Skåne Solar Award

Nu är det dags att nominera dina förslag till Skåne Solar Award 2017. Priset delas ut i klasserna "Årets solcellsanläggning" och "Årets solfångaranläggning".

Regeringen ger besked om energiskatten

Idag kom besked från regeringen i frågan om energiskatt på egenanvänd sol för anläggningsägare som har en eller flera anläggningar över 255 kW.

Stort intresse för solenergi i Skåne

Det finns ett stort intresse för solenergi just nu i Skåne. Det statliga investeringsstödet har förlängts och utökats så att fler kan få ekonomiskt stöd för att investera i solceller. P4 Kristianstad uppmärksammar det stora intresset för solenergi i en intervju med verksamhetsledare Johan Nyqvist.

Ljusning i frågan om energiskatt på solel

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig till SVT nyheter om att regeringen avser att jobba för att ta bort energiskatten för egenkonsumerad solel från solcellsanläggningar över 255 kW. Detta är en positiv signal och vi i Solar Region Skåne hoppas på en snabb lagändring i frågan.

Olika villkor för bygglov i Skånska kommuner

Villkoren för bygglov för solenergianläggningar skiljer sig åt mellan de skånska kommunerna. Tack vare en undersökning som genomförts inom projektet Sol i Syd kan vi nu presentera samlad information om kommunala riktlinjer för bygglov för solenergianläggningar.

Fler nyheter