Fortsatt stark utveckling för solenergin i SkåneFoto: Johan Nyqvist

Fortsatt stark utveckling för solenergin i Skåne

Publicerad:

Dela nyhet:

Under 2015 växte solenergin i Skåne med 57 %, och den totala installerade effekten från skånska solcellsanläggningar uppgick till 13 403 kW vid årsskiftet 2015/2016.

Fler nyheter

Solar Region Skåne drivs som en ideell förening med medlemmar från solenergiintresserade kommuner, företag, högskolor och privatpersoner i Öresundsregionen. Föreningen anordnar seminarier, studieresor, utbildningar, medlemsträffar och andra aktiviteter för att sprida kunskap om och öka användningen av solenergi i Skåne.

Skåne Solar Award är ett pris som instiftats för att öka intresset hos arkitekter och byggföretag för att installera solenergianläggningar i nya och befintliga byggnader. Priset delas årligen ut i kategorierna Årets solcellsanläggning och Årets solfångaranläggning.

                                             EON_Logo_R_85             MalmöStad_mlogo_staende_cmyk [Konvert]

Nyheter

Nominera till Skåne Solar Award

Har du byggt Skånes bästa solcells- eller solvärmeanläggning? Nu är det dags att nominera! Förslag på pristagare skickas in senast den 17 mars.

Inspirationsfilm om solceller

Under hösten har Solar Region Skåne arbetat på en inspirationsfilm om solceller och dess användning av företag och privatpersoner i Skåne. Nu finns den ute för alla att ta del av.

Två nya informationsprojekt om solenergi

Informationsprojekten "Sol i Syd" och "Grön omställning", har nu blivit godkända. Projektstart sker i början av av 2016, och projekten förväntas bidra till bättre förutsättningar för solenergi i hela Skåne.

Välkommen till en serie kvällsföreläsningar om solenergi!

Funderar du på att investera i solenergi för att producera förnybar el eller värme? Då är du välkommen till en kvällsföreläsning nära dig för att lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på vid en investering.

Storsatsning på solcellsstödet i budgetpropositionen

Regeringen föreslår en kraftig förstärkning av solinvesteringsstödet för att skynda på utbyggnaden av solcellsanläggningar. Det stora intresset för solceller har gjort att tidigare solcellsstöd räckt till och det idag är kö.

Solenergin fortsätter att växa

Det finns fortsatt stort intresse för solenergi runt om i landet och regeringen ger nu Energimyndigheten i uppgift att ta fram en strategi för ökad användning av solel.

Fler nyheter