Almedalsveckan 2018, VisbyFoto: Hans Hemlin

Almedalsveckan 2018, Visby

Publicerad:

Dela nyhet:

Den 1/7 startar årets Almedalsvecka i Visby. Är du inte på plats kan du ta del av vissa evenemang via webben! Här följer några tips med evenemang kring solenergi.

Fler nyheter

Solar Region Skåne drivs som en ideell förening med medlemmar från solenergiintresserade kommuner, företag, högskolor och privatpersoner i Öresundsregionen. Föreningen anordnar seminarier, studieresor, utbildningar, medlemsträffar och andra aktiviteter för att sprida kunskap om och öka användningen av solenergi i Skåne.

Skåne Solar Award är ett pris som instiftats för att öka intresset hos arkitekter och byggföretag för att installera solenergianläggningar i nya och befintliga byggnader. Priset delas årligen ut i kategorin Årets solenergianläggning.

                                             EON_Logo_R_85             MalmöStad_mlogo_staende_cmyk [Konvert]

Nyheter

Almedalsveckan 2018, Visby

Den 1/7 startar årets Almedalsvecka i Visby. Är du inte på plats kan du ta del av vissa evenemang via webben! Här följer några tips med evenemang kring solenergi.

En fjärdedel av Skånes el kan komma från solceller

Genom att sätta upp solceller på lämpliga tak kan solen stå för en fjärdedel av Skånes elanvändning år 2030. Det visar en ny studie som genomförts av Uppsala universitet på uppdrag av Länsstyrelsen Skåne inom projektet Sol i Syd

Slopat krav på bygglov för solcellspaneler

Den 13 juni beslutade riksdagen om att slopa kravet på bygglov för att montera solcellspaneler eller solfångare på en byggnad som ligger inom ett detaljplanerat område.

Allt fler skåningar skaffar solceller

Intresset för solenergi fortsätter att växa i Skåne, enligt statistik inhämtad från elnätsägarna i Skåne och sammanställd av Solar Region Skåne inom projektet Sol i Syd. Idag finns över 5 500 nätanslutna solcellsanläggningar i Skåne, med varierande storlek.

Solceller – lär dig mer!

Utbildningsdag i solceller torsdagen 3 maj i Lund för fastighetsägare, byggföretag, arkitekter, leverantörer, installatörer m.fl.

Lokala energisystem i Simris

Seminarium tisdagen 8 maj kl.15-16.30 hos E.ON i Malmö - med virtuellt studiebesök i Simris!

Fler nyheter