Solcellskväll i Hässleholm

Solcellskväll i Hässleholm

Publicerad:

Dela nyhet:

Solar Region Skåne är inbjuden till Hässleholm för att prata om solenergi!

Fler nyheter

Solar Region Skåne drivs som en ideell förening med medlemmar från solenergiintresserade kommuner, företag, högskolor och privatpersoner i Öresundsregionen. Föreningen anordnar seminarier, studieresor, utbildningar, medlemsträffar och andra aktiviteter för att sprida kunskap om och öka användningen av solenergi i Skåne.

Skåne Solar Award är ett pris som instiftats för att öka intresset hos arkitekter och byggföretag för att installera solenergianläggningar i nya och befintliga byggnader. Priset delas årligen ut i kategorierna Årets solcellsanläggning och Årets solfångaranläggning.

                                             EON_Logo_R_85             MalmöStad_mlogo_staende_cmyk [Konvert]

Nyheter

Solceller – lär dig mer!

Utbildningsdag i solceller torsdagen 3 maj i Lund för fastighetsägare, byggföretag, arkitekter, leverantörer, installatörer m.fl.

Lokala energisystem i Simris

Seminarium tisdagen 8 maj kl.15-16.30 hos E.ON i Malmö - med virtuellt studiebesök i Simris!

Ännu ett starkt år för skånsk solenergi 2017

Solenergin fortsätter att växa starkt i Skåne. Under 2017 installerades 11,4 MW solceller i Skåne och totalt fanns 34,9 MW eller ca 240 000 kvadratmeter solceller i slutet av 2017. De skånska solcellerna kan årligen producera ca 31,5 GWh förnybar el, vilket motsvarar hushållsel för ca 6300 familjer.

Årsmöte 5 mars

Alla medlemmar i Solar Region Skåne välkomnas till årsmöte den 5 mars, hos E.ON på Carl Gustafs väg 4 i Malmö. Efter mötet presenteras färsk statistik för solceller i Skåne 2017 och så får vi föredrag från E.ON och Malmö stad.

Nominera till Skåne Solar Award

Känner du till några riktigt bra solenergianläggningar som byggdes 2017? Då kan du nominera dem till Skåne Solar Award!

Två nya solcellsutbildningar

Två nya YH-utbildningar inom solceller har fått tillstånd att starta i Varberg och Jönköping. En positiv nyhet i en bransch som växer och är i behov av ny kompetens.

Vikarie sökes

Vår verksamhetsledare Johan Nyqvist ska vara föräldraledig under några månader i vår och därför söks nu en vikarie som kan hålla i spakarna under tiden.

Fler nyheter