Årets finalister till Skåne Solar Award 2017

Nyhet | Publicerad 2017-05-29
Bland de många nomineringar som inkommit har juryn valt ut tre solcellsanläggningar av särskilt hög klass. Vilken av de tre finalisterna som tar hem prisplaketten och tiotusen kronor avslöjas den 13 juni på Skånes Energiting i Malmö.

Juryn för Skåne Solar Award 2017 har i sina överläggningar kommit fram till tre finalister:

MKB:s solcellsanläggning på Greenhouse i Malmö är en del av en större helhet med en boendemiljö som sätter fokus på hållbarhet och kretsloppstänk med många smarta lösningar.

 

 

 

LKF har byggt en stor anläggning på Magistratsvägen i Lund som blandar solceller i öst-västlig lutning med traditionell söderlutning. Genom att visa upp anläggningen för de boende i området och den planerade experimentlekplatsen i området ökar intresset för solceller.

 

 

 

Region Skåne har byggt   en genomtänkt teknisk helhetslösning vid Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg som harresulterat i ett plusenergihus med både solceller och solfångare som är väl integrerade i byggnadens arkitektur.

 

 

 

Vinnaren utses den 13 juni vid Skånes Energiting.

Jury för Skåne Solar Award 2017

Kristina Fägerskiöld, Helsingborgs stad
Mats Matsson, MATSSON Architects
Carola Lund, Malmö Stad
Rikard Henriksson, E.ON
Johan Lindahl, Svensk solenergi

Fler nyheter

Kallelse till årsmöte 2023

Kallelse till årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet den 29 mars på Ideon Science Park Lund:  Du hittar mer information &  alla underlag här    Anmälan &...

läs mer
Årsmöte 2023 – save the date!

Årsmöte 2023 – save the date!

Välkommen till Solar Region Skånes årsmöte den 29 mars, kl 13:30 - anmäl dig här! Vi börjar med mingel och föredrag som är öppet för alla...

läs mer
Share This