En framtidskonferens om att samskapa om en grön omställning.

Nyhet | Publicerad 2018-11-12
Den 7 november 2018 hölls slutkonferensen i det dansksvenska projektet ”Samskapande grön omställning” på Musikkens Hus i Aalborg. Konferensen bjöd på ett samkapande och aktivt program med bl.a. duell, paneldebatt, workshop och mässa.

Dagen började med workshop där målet var att ta fram frågeställningar för samkapande. Efter det följde konferensens och projektets huvudmoment, i form av den metod för samskapande som tagits fram. Metodens tre stöttepelare, principer process och praktiska verktyg, presenterades tillsammans med hemsidan publicerades i samband med metoden.

Här är hittar du metoden: https://samskabende.com/

På mässan presenterades de pilotprojekt som deltagit under projektet, men även inbjudna organisationer och företag fick presentera sin vinkel på samskapande. Energikontoret Skåne presenterade sitt pilotprojekt ”Solenergi i skåne”, där man arbetat med att främja solenergi genom olika former av dialog- och informationsmöten.

Dagen avslutades med en paneldebatt, där man försökte skapa en metadiskussion om begreppet samskapande. Debatten kom att handla om svårigheten att definiera begreppet och vikten av dialog för att nå framgång.

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This