Förskolan Tegelstugan vinnare av Skåne Solar Award 2016

Nyhet | Publicerad 2016-06-14
Vinnaren av Skåne Solar Award tillkännagavs idag vid Skånes största mötesplats inom energiområdet, Skånes Energiting, som arrangeras av Energikontoret Skåne på konferensanläggningen St Gertrud i Malmö.

Skåne Solar Award består av 10 000 kr och en vacker glasplakett. Priset delas ut årligen av Solar Region Skåne, och Johan Nyqvist som är verksamhetsledare gläds över vinnarbidraget:

– Det är väldigt kul att årets vinnare är en solcellsanläggning på en förskola. Det ger möjligheter för både barn och vuxna lära sig som mer om solenergi och se tekniken på nära håll. Och så är anläggningen snyggt integrerad i taket, vilket juryn särskilt har uppmärksammat.

Juryn för Skåne Solar Award hyllade det vinnande solcellsbidraget på med följande motivering:

”En kommunal ”solkarta” i kombination med en solcellsanläggning kan bidra till att skapa nyfikenhet och ökat intresse för förnybar energi. Tegelstugan i Veberöd är ett exempel på solcellsarkitektur med en smäcker takintegrering. Anläggningen bidrar till kommunens miljömål avseende energi och klimat samtidigt som den är en del av pedagogiken. Målgruppen är främst barnen, men den riktar sig också till pedagoger, föräldrar och förbipasserande allmänhet.”

Sol3

Fler nyheter

Kallelse till årsmöte 2023

Kallelse till årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet den 29 mars på Ideon Science Park Lund:  Du hittar mer information &  alla underlag här    Anmälan &...

läs mer
Årsmöte 2023 – save the date!

Årsmöte 2023 – save the date!

Välkommen till Solar Region Skånes årsmöte den 29 mars, kl 13:30 - anmäl dig här! Vi börjar med mingel och föredrag som är öppet för alla...

läs mer
Share This