Skåne Solar Award 2018 går till solcellsanläggningen i Genarp

Nyhet | Publicerad 2018-06-20
Solenergianläggningen på Hässleberga i Genarp har utsetts till vinnare av Skåne Solar Award 2018.

Vinnaren av Skåne Solar Award 2018 tillkännagavs på Skånes Energiting den 19 juni i Malmö. Solenergianläggningen på Hässleberga i Genarp utsågs till vinnare i konkurrens med en mängd andra bidrag varav juryn i förväg annonserat tre bidrag som utsetts till finalister i tävlingen.

Juryns motivering lyder:

”Hässleberga 2:13 är ett gott exempel på hur en privatperson i samband med nyproduktion av enfamiljsvilla kan inkluderar solenergi på ett estetiskt tilltalande sätt. Solcellspanelerna smälter väl in i takets och byggnadens arkitektur. Detta projekt är synnerligen aktuellt med tanke på den nyproduktionstakt av bostäder som just nu sker i Sverige och därmed fungera som inspiration för andra fastighetsägare.”

Priset som består av en prisplakett och 10 000 kr, delades ut på Skånes Energiting tisdagen den 19 juni i Malmö till Erik Johansson, ägaren av fastigheten. Leverantören Mikael Johansson, Futura Energi AB, och Andreas Nilsson, N2Bygg AB, mottog diplom för installation och utformning av anläggningen.

Läs mer om Skåne Solar Award här.

 

Skåne Solar Award stöds av Serviceförvaltningen Malmö Stad och E.ON.

  

Fler nyheter

Kallelse till årsmöte 2023

Kallelse till årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet den 29 mars på Ideon Science Park Lund:  Du hittar mer information &  alla underlag här    Anmälan &...

läs mer
Årsmöte 2023 – save the date!

Årsmöte 2023 – save the date!

Välkommen till Solar Region Skånes årsmöte den 29 mars, kl 13:30 - anmäl dig här! Vi börjar med mingel och föredrag som är öppet för alla...

läs mer
Share This