Solenergiföreläsning i Malmö den 9 oktober 2018

Nyhet | Publicerad 2018-10-04
Tisdag den 9 oktober bjuder Fastighetsägare Sofielund in alla intresserade till en kväll helt inriktad på ny energi. Deltagarna kommer att få se den nya solguiden som Malmö stad har skapat och där Sofielund nu är i fokus. Här visar vi exempel på fastigheter som är perfekta för solceller och där besparingar kring energi kan göras i projektet Malmöeffekten.

– Solkartan är ett fantastiskt instrument för fastighets-
ägare som snabbt vill få reda på om deras fastighet passar för solpaneler och vad man bör tänka på.
Det säger Maria Olsbäck, som är miljöbyggstrateg på stadsbyggnadskontoret och som tagit fram exempel på både Brf: er och större fastigheters tak i området.
Solar Region Skåne kommer att guida oss genom olika nya produkter på marknaden och föreningens medlem E.ON presenterar nya lösningar som alla kan tjäna på.

– Som medlem vill vi kunna erbjuda hållbara och intressanta lösningar, och vi har några rätt roliga på gång, säger Jon Persson från Solar & Energy Storage på E.ON.

Utmana energisektorn
Intresset för bilpooler är på frammarsch i Sofielund. Företaget OurGreenCar kommer att berätta om familjebilpool och helhetslösningar med bilpool och solceller.
Fastighetsägare Sofielund har också skapat kontakt med startup företaget EnyHow, som har till uppgift att skynda på energibolagen i Sverige med nya energilösningar. EnyHow kommer under kvällen att lyssna av alla idéer och synpunkter.
– Vi kan vara ett bra stöd för att kvalitetssäkra och prissäkra de affärer som fastighetsägare och företag vill gå in i. Vår affärsidé är att utmana energisektorn för att snabba på energiomställningar och att kunder får rätt produkt, säger Patrik Thuring och Jens Palmé från Enyhow.
Vi avslutar kvällen med att ta upp intresseanmälningar för de som vill diskutera mer kring energiomställning.

Tid: 9 oktober kl.18-20.30
Plats: Nobelvägen 21 hos Fastighetsägare Sofielund (ingång från Nobelvägen)
Anmälan senast den 8 oktober till: hjalmar.falck@malmo.se

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This