Stort intresse för solenergi i Skåne

Nyhet | Publicerad 2016-11-11
Det finns ett stort intresse för solenergi just nu i Skåne. Det statliga investeringsstödet har förlängts och utökats så att fler kan få ekonomiskt stöd för att investera i solceller. P4 Kristianstad uppmärksammar det stora intresset för solenergi i en intervju med verksamhetsledare Johan Nyqvist.

Det finns ett stort intresse för solenergi just nu. Det menar Johan Nyqvist, som är verksamhetsledare för Solar Region Skåne. Och han ser en stor potential.

– Bara se hur många lediga tak vi har. På det sättet är potentialen jättestor,

Men vissa tak är bättre än andra, för just solceller.

– Det ska helst vara ett tak som vetter mot söder. Eller sydost eller sydväst går också väldigt bra. Och det ska helst inte skuggas av byggnader eller träd, säger han.

Solcellernas livslängd ligger ofta på 25 till 30 år. På sommaren produceras mycket el, och då går överskottet ut på elnätet. Ägaren tjänar då en slant, som i kombination med ett stöd innebär att ägaren ofta går jämt upp på vintern när solcellerna producerar mindre energi och ägaren måste köpa el.

– Det är en långsiktig investering, men på lång sikt så lönar det sig, säger Johan Nyqvist.

Hör inslaget från P4 Kristianstad här

Fler nyheter

Kallelse till årsmöte 2023

Kallelse till årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet den 29 mars på Ideon Science Park Lund:  Du hittar mer information &  alla underlag här    Anmälan &...

läs mer
Årsmöte 2023 – save the date!

Årsmöte 2023 – save the date!

Välkommen till Solar Region Skånes årsmöte den 29 mars, kl 13:30 - anmäl dig här! Vi börjar med mingel och föredrag som är öppet för alla...

läs mer
Share This