Finalisterna till Skåne Solar Award 2019 utsedda!

Nyhet | Publicerad 2019-04-29
Nu är årets finalister till Skåne Solar Award utsedda. Prisutdelning och avslöjandet av vinnaren sker under lunchen på Skånes Energiting, den 4 juni på Malmömässan i Hyllie. I år delas priset ut av föreningens ordförande Staffan Fredlund.

Efter noggrant övervägande har juryn för Skåne Solar Award utsett tre finalister:

 

 

Christian Künkel, Lund

Fastigheten Skolbänken 7 i Lund är ett gott exempel på en tekniskt genomtänkt och estetiskt tilltalande anläggning där husets originalutseende har bevarats. Anläggningen är en totaloptimering, där hela takytan utnyttjas – en inspiration för grannar och förbipasserande i området.

 

 

 

Internationella Skolan, Lund

Vid uppförandet av solenergianläggningen på idrottshallen vid den Internationella skolan i Lund har stor omsorg visats för den kulturhistoriska miljön i området. Anläggningen är dimensionerad för lokal konsumtion och bidrar till Lunds kommuns miljömålsprogram, samtidigt som den bidrar till ett ökat intresse för solceller hos elever och andra besökarna.

 

 

Tepe, Malmö

Tepe Munhygiensprodukter AB har med genomförd installation visat på ett ambitiöst och långsiktigt miljöengagemang, där satsningen på solenergi är en del av deras helhetstänk. Den stora, tekniskt välgjorda och inspirerande anläggningen på lokalerna i Malmö utnyttjar takytan på ett effektivt och estetiskt tilltalande sätt.

 

Vinnaren avslöjas vid prisutdelningen under lunchen på Skånes Energiting den 4 juni på Malmömässan.

Jury för Skåne Solar Award 2019

Anders Modin Eriksson, Fojab Arkitekter

Cerina Wittbom, Lunds universitet

Jörgen Johnsson, ABB

Kristina Fägerskiöld, Helsingborgs stad (styrelsens representant)

Lisa Ossman, RISE

Mats Matsson, MATSSON Architects

Mikael Johansson, Solelgrossisten Sverige AB

Niklas Renfro, Malmö stad

Läs mer om Skåne Solar Award här.

Sponsorer för Skåne Solar Award 2019 guldmedlemmarna i föreningen Solar Region Skåne:

Fler nyheter

Kallelse till årsmöte 2023

Kallelse till årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet den 29 mars på Ideon Science Park Lund:  Du hittar mer information &  alla underlag här    Anmälan &...

läs mer
Årsmöte 2023 – save the date!

Årsmöte 2023 – save the date!

Välkommen till Solar Region Skånes årsmöte den 29 mars, kl 13:30 - anmäl dig här! Vi börjar med mingel och föredrag som är öppet för alla...

läs mer
Share This