Efterlyses: Vinnare för Skåne Solar Award 2021!

Nyhet | Publicerad 2021-10-20

Nominera här den bästa solanläggningen i Skåne – snart bestämmer juryn finalisterna!  

Solkraft byggs och efterfrågas som aldrig förr – Svensk Solenergi tror att under 2021 kommer solkraften öka med fantastiska 60 procent, skriver Dagens Industri.  

Därför vill Solar Region Skåne med sitt årliga pris ”Skåne Solar Award” uppmärksamma årets solanläggning och söker nu en värdig vinnare för 2021!

Om Skåne Solar Award

Skåne Solar Award vill öka intresset kring solenergi i Skåne och samtidigt premiera de som investerat i solkraft. Priset tilldelas den anläggning som under föregående år (2020) färdigställts och som genom sitt koncept, design eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi. Anläggningar som har en innovativ och nyskapande karaktär skall särskilt premieras.

En jury bestående av olika solexperter bedömer de nomineringar som inkommit och utser finalister och den slutgiltiga vinnaren. Alla anläggningar som är värd ett pris kan nomineras – dvs anläggningar på tak och mark, på privata eller kommersiella fastigheter. Klicka här för att nominera – deadline 27 oktober, kl 12 

Årets jury

Mikael Dennbo, solspecialist och innovations- & hållbarhetsstrateg, Kraftringen
Sara Norman, produktchef sol, ladd & lagring, Öresundskraft
Peter Birch-Jensen, sol- & affärsspecialist Lantbruk, Länsförsäkringar Skåne
Erik Wallnér, VD & grundare, Solcellskollen
Madeleine Edqvist, advokat & energispecialist, Mannheimer Swartling
Alexandra Hagen, VD & arkitekt, White Arkitekter

 

Priset

Skåne Solar Award och en prissumma på 10 000 kr tilldelas ägaren av anläggningen. Den arkitekt eller motsvarande som svarat för utformningen av anläggningen samt leverantören av anläggningen tilldelas ett diplom.

Skåne Solar Award delas ut vid en ceremoni på Solar Region Skånes julmingel som arrangeras i år den 25:e november på Ideon Science Park Lund.

Tidigare vinnare: 2020 | 2019 | 2018 (scrolla längst ner)

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This