Solsafari i Skåne: 6. Sept 2020, kl 11-15

Nyhet | Publicerad 2020-03-03
Vill du klämma och känna på solpaneler? Eller hellre visa upp din fina solcellsanläggning? För första gången är det Solsafari i Sverige & vi i Skåne är med!

Solsafari i hela Sverige …& i Skåne
Solcellsägare runt om i landet visar upp sina solceller: Energikontoret Skåne, Energi- och Klimatrådgivarna i Skåne, Solar Region Skåne och Länsstyrelsen genomför den skånska safarin – tillsammans med alla skånska solcellsägare.

Solsafari Skåne – som konstrundan…fast med sol i september!
Med hjälp av en karta och adresser får du en unik möjlighet att besöka ett stort antal anläggningare runt om i hela Skåne. Passa på att ställa frågor till ägarna och lär dig mer om solcellers nytta, hur de fungerar och hur du själv kan göra el från solen. Det är som konstrundan i påsk – fast med sol i september.

Varför Solsafari?
Vi vill inspirera till en mer klimatsmart energiproduktion och konsumtion: Därför visas söndagen, 6:e september solcellsanläggningar i hela landet för att sprida kunskap och intresse kring solkraft.

Planera din Solsafari…i lugn och ro!
I mitten av augusti kommer vi att lägga upp en broschyr med en karta, där alla anläggningar som deltar visas. Här hittar du adresser och utställarna kommer att sätta upp sina skyltar.
För denna broschyr behöver vi även solcellsägare som vill ställa upp med bild. Är du intresserad och vill svara på några korta frågor om dig och din anläggning blir vi extra glada – glöm inte att ange det i anmälan, så kontaktar vi dig!

Visa upp din anläggning!
Vi söker solcellsanläggningar i hela Skåne – stora som små, privat eller företag, lantbruk eller brf, på taket, fasaden eller på marken. Kontakta de lokala Energi- och Klimatrådgivare via ekrs.se eller fyll ut formuläret nedan. Har du byggt en anläggning som du är stolt över – den vill vi se!

Senast den 17:e juni behöver vi ha din anmälanAnmäl dig här

Vad händer efter anmälan?
Efter du har anmält dig kommer vi att sätta dig på vår deltagarlista.
Du kommer sedan i början av v35 få ett informationsmail från oss där du får all praktisk information.

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This