Vinnare Skåne Solar Award 2023 – Emil Sällvik i Staffanstorp

Nyhet | Publicerad 2023-12-06

Stort grattis till Emil Sällvik & Svea Solar som belönas med Skåne Solar Award 2023 för sin solsatsning på Emil Sällviks gård i Staffanstorp.

Priset överlämnades på föreningens julmingel som genomfördes den 30 november 2023 i Malmö. Juryrepresentanten, Paula Björk (Malmö Stad) meddelade beslutet och gratulerade tillsammans med Solar Region Skånes styrelseordförande Staffan Fredlund.

Stort grattis också till de andra finalisterna ” Solcellspark på Vista gård” i Åhus (Alight Energy) och ”Alexander Lukasgatan” i Simrishamn (Torbjörn Widstrand, E.ON Sverige).

Juryns motivering

I en tid då lantbruk kämpar är Emil Sällvik en förebild: Eldsjäl & lantbrukare med en tydlig & synlig inspirationskälla till alla som åker förbi gården.

 

Gården i Staffanstorp är en välplanerad anläggning, såväl estetiskt som funktionellt – ett föredömligt exempel på att primärt nyttja redan bebyggda ytor framför att ta markyta i anspråk: Detta är helt i linje med EUs ambitiösa mål och strategier för utbygganden av solel.

 

Lantbruksfastigheter är en outnyttjad resurs och juryn vill belöna en snygg, diskret och effektiv solcellsanläggning med energilagring. Emil är en förebild som vågar satsa på ett hållbart energisystem rustat för framtiden!

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This