Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Solsafari i Sverige – och vi i Skåne är med!

2021-09-07

En hel dag om solkraft: Äntligen blir den av – solsafari i hela riket! Programmet genomförs främst digitalt men föreningen erbjuder en skånsk heldag i samarbete med Energi- och Klimatrådgivningen i Skåne. Det finns studiebesök, föredrag på plats och digitalt.

Solsafari Riks

Solsafari Riks genomförs digitalt och här hittar du mer information & hela programmet
Dagen belyser olika teman: Du kan lyssna på erfarenheter, se goda exempel och få det senaste nytt från branschen. Du deltar i Solsafari Riks genom livesändningen.

9:00 – 10:30: Kommuner
11:00 – 12:30: Solcellsparker
13:00 – 14:30: Företag
17:30 – 19:00: BRF & Privatpersoner


Solsafari Skåne 

Solsafari Skåne genomförs i samarbete med Ideon Science Park & Energi- och Klimatrådgivningen Skåne.
Vi erbjuder föredrag & studiebesök – se programmet nedan.

Föredrag på Solsafari Skåne

9:00- 9:30 – Vi kickar igång den skånska solsafarin tillsammans med Ideon Breakfast.
Ted Bergdahl, kommunikationschef European Energy, som är nybliven guldmedlem på Solar Region Skåne, berättar om European Energys arbete med sol- och vindanläggningar och senaste nytt kring den planerade markanläggningen i Svedberga.
Mia Rolf, marknads- och kommunikationschef Wihlborgs berättar om varför solceller är en viktig satsning för fastighetsbolaget och Ideon Science Park.Plats: Ideon Science Park, Scheelevägen 15, Lund – Agora på Alfa huset – mer information

10:00 – 10:30: Stora markanläggningar bidrar till energiomställningen men kan skada klimatet?
Zhengyao Lu, forskare på Lunds Universitet (Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap) berättar om större markanläggningars påverkan på klimatet och de långsiktiga följderna på ekosystemet.Läs mer om Zhengyao och hans forskning.Observera att föredraget hålls på engelskaPlats: Digitalt – anmälan här.

11:30-11:45: Sjöbo solcellspark: 19 GWh & störst i Sverige – igen!
Pontus Skoog, Utility Sales Manager på Svea Solar berättar om den senaste satsningen som sätter Sjöbo högst på solcellstoppen. Sparbanken Skånes Solcellspark byggs ut till tredubbla storleken och därmed ligger landets största solcellspark återigen i Sjöbo. Genom utbyggnaden från 6 GWh årlig elproduktion till 19 GWh kommer parken producera el för cirka 3 000 villor.Plats: Digitalt – Solsafari Riks – direktsändning

 

Solsafari Skåne – studiebesök i samarbete med Energi- och Klimatrådgivningen i Skåne
Kom förbi och få en exklusiv rundtur. Vi erbjuder i samarbete med Energi- och Klimatrådgivningen Skåne en rundtur på Sveriges största markanläggning i Sjöbo och en rundtur i Skånes östligaste markanläggning i Kristianstad.

Sparbanken Skånes Solpark i Sjöbo – kl 14-15
Pontus Skoog, Utility Sales Manager och projektledaren Tobias Hedberg på solenergibolaget Svea Solar visar anläggningens utbyggnad och berättar om satsningen som sätter Sjöbo högst på solcellstoppen – igen. Bakom satsningen står Svea Solar, Sparbanken Skåne och privata entreprenörer och parken kommer nu varje år generera el för cirka 3 000 villor.

Solparken i Kristianstad – kl 14-15
Välkommen till östra Skånes stora Solparken – en lokal satsning av energibolaget C4 för ett mer hållbart Kristianstad. Genom att köpa andelar i Solpunkten har Kristianstadbor och -företag en möjlighet till en investering i solel som är billigare än sätta upp egna solceller på taket. Rickard Månsson, affärsutvecklare på C4 och Martin Holmén, Energitjänster, kommer att berätta mer om C4s stora satsning i Kristianstad och visa anläggningen.

 

Detaljer

Datum:
2021-09-07

Plats

Ideon Science Park Lund – Beta
Scheelevägen 17 + Google Map