Finalisterna till Skåne Solar Award 2015 utsedda!

Nyhet | Publicerad 2015-05-21
Nu är årets finalister till Skåne Solar Award utsedda. Priserna delas ut vid Skånes största mötesplats inom energiområdet Skånes Energiting, den 17 juni på Slagthuset i Malmö.

Stenbäckens Sol, Solceller Klippan
En estetiskt mycket tilltalande gestaltning med solceller. En perfekt förebild och satsningen är värd en särskild eloge för sin vackra helhetslösning och är därmed det bästa landsbygdsförslaget i år.

Palettskolan i Lund
Med hjälp av Lunds kommuns solkarta i teorin och den befintliga skolbyggnaden i praktiken skapar den takintegrerade solcellsanläggningen ett intressant läromedel för såväl pedagoger som elever. I lekstugan skapar solenergin ett eget universum.

BoKompakt, Studentboende Lund
Solcellerna ingår i ett spännande designkoncept för nyproduktion av studentbostäder. Fokus ligger på energieffektivitet och i det sammanhanget exponerar sig de takintegrerade solcellerna väl i stadsbilden. Design med solceller har ett starkt symbolvärde för en grupp med begränsade ekonomiska resurser samtidigt som solcellerna faktiskt bidrar till att sänka energikostnaderna.

Villa Tim, Solfångare Ålstorp
En i husets takarkitektur välintegrerad solfångare. Anläggningen tillvaratar solenergin på mer än ett sätt och den flödar i såväl tappvarmvatten som i uppvärmningssammanhang.
Juryn för Skåne Solar Award 2015 består av:

Jonas Bengtsson, JB Media
Mats Matsson, MATSSON Architects
Rikard Henriksson, E.ON
Torsten Persson, Serviceförvaltningen Malmö stad

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This