Nominera till Skåne Solar Award

Nyhet | Publicerad 2017-02-13
Nu är det dags att nominera dina förslag till Skåne Solar Award 2017. Priset delas ut i klasserna "Årets solcellsanläggning" och "Årets solfångaranläggning".

Känner du till några riktigt bra solenergianläggningar som byggdes 2016? Då kan du nominera dem till Skåne Solar Award!

Direktlänk till nomineringsformuläret

Om Skåne Solar Award

Skåne Solar Award består av två klasser, ”Årets solfångaranläggning” och ”Årets solcellsanläggning”. Priset tilldelas den anläggning som under föregående år färdigställts och tagits i drift i Skåne och som genom sitt koncept och sin gestaltning eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi.

Skåne Solar Award syftar till att öka intresset kring solenergi i Skåne och samtidigt premiera de som investerat i solenergi. Priset tilldelas den anläggning som under föregående år färdigställts i Skåne och som genom sitt koncept och sin gestaltning eller på annat sätt särskilt bidragit till att öka intresset för och produktionen av solenergi. Anläggningar som har en innovativ och nyskapande karaktär skall särskilt premieras. En jury bestående av arkitekter, fastighetsägare och energibolag bedömer de nomineringar som inkommit och utser från det finalister och vinnare.

Skåne Solar Award och en prissumma på 10 000 kr tilldelas ägaren av anläggningen. Den arkitekt eller motsvarande som svarat för utformningen av anläggningen samt leverantören av anläggningen tilldelas ett diplom.

Skåne Solar Award delas ut vid en ceremoni på Skånes Energiting som arrangeras i Malmö i juni varje år. Finalisterna bjuds in att medverka vid ceremonin då presenteras alla finalister innan vinnaren offentliggörs.

Jury för Skåne Solar Award 2017
– Kristina Fägerskiöld, Helsingborgs stad
– Mats Matsson, MATSSON Architects
– Johan Lindahl, Svensk solenergi
– Carola Lund, Malmö stad

Skåne Solar Award stöds av Serviceförvaltningen Malmö Stad och E.ON Värme.

EON Malmö stad 1

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This