Skåne Solar Award – tre finalister utsedda

Nyhet | Publicerad 2016-05-20
Tre finalister har utsetts för Skåne Solar Award i kategorin Årets solcellsanläggning. Priset delas ut på Skånes Energiting i samarbete med E.ON Värme och Serviceförvaltningen i Malmö stad.

SkånebeslagSkånebeslag_beskuren bild för hemsidan

Skånebeslags solcellsanläggning i Arlöv är nästan heltäckande och i stort sett svävande över takytan. Anläggningen bidrar aktivt till verksamhetens mål om att de vill minska sitt elberoende och utsläppen av koldioxid. Anläggningen kan utökas inom fastigheten och den visar även att det finns en stor potential för solcellsinstallationer på byggnader med identiska förutsättningar men på andra platser.

 

TegelstuganTegelstugan_beskuren bild för hemsidan

En kommunal ”solkarta” i kombination med en solcellsanläggning kan bidra till att skapa nyfikenhet och ökat intresse för förnybar energi. Förskolan Tegelstugan i Veberöd är ett exempel på solcellsarkitektur med en smäcker takintegering. Anläggningen bidrar till Lunds kommuns miljömål, samtidigt som den är en del av pedagogiken. Målgruppen är främst barnen, men den riktar sig också till pedagoger, föräldrar och förbipasserande allmänhet.,

 

Floretten_bild för hemsidan

Floretten

De fasadintegrerade solcellerna på kontorsbyggnaden Floretten i Helsingborg, utgör en estetiskt tilltalande del av arkitekturen. Genom att tillvarata förutsättningarna för en solcellsanläggning på mer än ett plan blir Floretten ett intressant exempel när det gäller att tillvarata vår solenergi.

 

 

Läs mer om Skåne Solar Award

Fler nyheter

Kallelse Årsmöte 2024

Kallelse Årsmöte 2024

Välkommen till årsmöte 2024 - läs också i vår kalender! Här kan du anmäla dig & få mer information Motioner & frågor skickas...

läs mer
Share This